Crna hronika
50

Kovačević: Botiću sam pucao u noge, nisam ga htio ubiti

Piše: D. Brkić
Kristijan Botić
Kristijan Botić
Iskazom optuženog Amira Kovačevića (43), iz Tuzle, danas je u Kantonalnom sudu nastavljeno suđenje za ubistvo Kristijana Botića koje se dogodilo 9. septembra prošle godine ispred motela Royal.

Optuženi Kovačević je Sudskom vijeću rekao kako je poznavao Botića te da se kobne noći s njim pozdravio.

"Oko ponoći Botić je u motelu Royal naručio pjesmu 'Da te nije Alija'. Kasnije, u nekoliko navrata me je pitao da li mi ta pjesma smeta. Naravno, odgovorio sam da ne smeta, jer sam i sam bio pripadnik Armije RBiH", rekao je Kovačević.

Na slavlju u Royalu bio je i nekadašnji nogometaš reprezentacije Srbije, Partizana i Schalkea 04, Mladen Krstajić, koji je prema tvrdnjama Kovačevića, ali i drugih svjedoka, uzeo mikrofon i počeo pjevati.

"Botić mu je poslije nekoliko otpjevanih pjesama uzeo mikrofon i rekao mu kako je bolji nogometaš nego pjevač. Krstajić je bacio čašu u dio restorana gdje nije bilo nikog, a potom je izašao. Za njim sam krenuo i ja. Međutim, u baštu Royala izašao je i Botić koji me je udario", naveo je Kovačević.

Kovačević je ispričao kako su se on i Krstajić od Botića sklonili u sobu, ali da je on s pištoljem u ruci krenuo prema njima. Kovačević je iz sobe izašao kroz prozor...

"Krenuo sam kući. Međutim, čuo sam kako neko trči prema meni. Vidio sam Botića sa pištoljem u ruci. Kada smo bili metar ili dva jedan od drugoga pucao sam mu u noge kako bih ga onesposobio i kako bi spriječio da on ubije mene jer je prijetio da će me ubiti. Nisam ga htio ubit. Da sam imao takvu namjeru pucao bih mu u vitalne organe, a ne u noge", rekao je Kovačević.

U ponedjeljak su saslušani svjedoci i vještaci, a suđenje Amiru Kovačeviću nastavlja se 30. januara.