Prelaz između Omarske i Kozarca
0

Kombi odletio pod voz, jedna osoba smrtno stradala

SRNA
Nepažnja vozača putničkog kombija uzrok je današnjeg sudara sa vozom na putnom prelazu između Omarske i Kozarca, gdje je jedna osoba izgubila život, kažu u Željeznicama Republike Srpske.

Kombi se nije zaustavio ispred putnog prelaza u trenutku dok se prugom kretao teretni voz, što je dovelo do nesreće u kojoj je suvozač u kombiju smrtno stradao, a vozač prevezen u bolnicu Prijedor, rekla je Srni portparolka Željeznica Milanka Stamenić.

"Putni prelaz je jasno označen saobraćajnim znakom Andrejin krst i ima maksimalni trougao preglednosti", naglasila je Stamenićeva. Ona je dodala da se nesreća dogodila u 10.55 sati, a da su policijski i sudski organi završili uviđaj oko 13.00 sati.

Zastoj u saobraćaju na ovoj dionici puta trajao je od 10.55 do 13.55 sati, tako da je brzi voz na relaciji Zagreb - Sarajevo zadržan 90 minuta u stanici Kozarac.

Iz Željeznica su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i znakove, kako ne bi dolazilo do ugrožavanja ljudskih života. 

U sudaru teretnog voza i putničkog kombija poginula je Bahra Hadžić iz Kevljana, rečeno je Srni u policiji.Kombijem je upravljao Bahrin suprug, Husein Hadžić (1952) iz Kevljana koji je teško povrijeđen.