Crna hronika
14

Kolega mu se osvetio nakon tuče: Bokseru Emilu Markiću zapaljen automobil

Piše: E. F.
Paljevina u Mostaru (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U paljevini koja je sinoć podmetnuta u mostarskoj ulici Zrinjskog Frankopana u potpunosti je izgorio automobil poznatog mostarskog boksera Emila Markića.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali su osim njegovog automobila koji je u potpunosti uništen oštećena još tri vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Kako nezvanično saznajemo, svemu je prethodio verbalni sukob, ali i međusobna tuča Markića sa njegovim kolegom Ž. P. Navodno su se najprije potukli, a potom su sve otišli prijaviti u policiju.

Po izlasku iz policije razišli su se, a Ž. P. je kasnije zapalio auto Markiću. Navodno, svjedoci cijeloga događaja primijetili su Ž. P. u trenutku kada je zapalio automobil svom kolegi. Ovo je za Klix.ba ispričao i Markić dodavši da je sinoćnja svađa njega i Ž. P. je kulminacija dugogodišnjeg sukoba.

"Mi se odavno kačimo, traje to neke tri godine. I jučer smo se posvađali a potom me je Puce udario svojim autom. Bukvalno sam preletio preko vozila. Tada sam ja ušao u njegov automobil i udario ga glavom. On je otišao na policiju", priča nam Markić.

Obojica su u policijskoj stanici dali izjave.

"Rekao mi je riješIti ćemo mi ovo jedan na jedan i otišao. Samo dvadesetak minuta kasnije komšija je pokucao na vrata i kazao nam da vozilo gori. U međuvremenu je moja supruga vidjela Ž. P. na drugoj strani zgrade", kazao je Markić.

Kako nam je rekao Ljudevit Marić, glasnogovornik mostarske policije, cijeli slučaj je policiji prijavio anonimni građanin jedan sat iza ponoći, kazavši da automobil gori na pomenutoj adresi.

Do dolaska vatrogasaca automobil je u potpunosti izgorio, a vatrena stihija proširila se na susjedna vozila

Pošto je radom na terenu utvrđeno da postoji sumnja da je Puce zapalio automobil policija ga je uhapsila zbog sumnje da je podmetnuo požar.