Crna hronika
9

Kod Živinica pronađeno tijelo nestalog muškarca s povredama iz oružja

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Beživotno tijelo muškarca s inicijalima V. I. iz Sapne, koji se od 29. marta vodio kao nestala osoba, pronađeno je jutros u mjestu Maline u blizini Živinica.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, a na tijelu stradalog je vidljivo nekoliko povreda iz vatrenog oružja.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela.

U toku je niz istražnih radnji i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ranjavanja i smrti ove osobe.

Tužilaštvo i MUP TK-a su identifikovale osobu koja je osumnjičena za ubistvo.

Radi se o tridesettrogodišnjem M. A. iz Sapne, koji je osumnjičen da je počinio ubistvo iz koristoljublja, odnosno da je ubio ovu osobu i uzeo mu veći iznos novca koji je imao kod sebe.

Policija je izvršila kriminalističku obradu, te je danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predala osumnjičenog u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage.

Osumnjičeni će biti ispitan, nakon čega će se najvjerovatnije Kantonalnom sudu Tuzla staviti prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za M. A.

Danas su izvršeni pretresi objekata i automobila na nekoliko lokacija na području TK-a i u jednom mjestu u blizini Zvornika.

"Više informacija ćemo biti u mogućnosti prezentirati nakon dostavljanja dodatnih dokaza i nalaza vještačenja", saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzla.