Crna hronika
0

Kod Tomislavgrada poginuo 24-godišnji hrvatski državljanin

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 23:15 sati u mjestu Vidikovac - Privala kod Tomislavgrada smrtno je stradao 34-godišnji S.K iz Gornje Tijarice (Hrvatska).

Kako se saznaje iz MUP-a Kantona 10, kasno sinoć u mjestu zvanom Vidikovac koji magistralnom cestom M 6.1 povezuje Tomislavgrad i Livno, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je S.K iz Gornje Tijarice kod Trilja smrtno stradao tako što je upravljajući motornim vozilom marke Mercedes registarskih oznaka B IS 3233 izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste.

Uslijed kobnog slijetanja S.K je zadobio povrede od kojih je na mjestu događaja podlegao dok je njegov suvozač 24-godišnji M.Š , rođen u Splitu vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Dom zdravlja Tomislavgrad gdje je nakon ukazane liječničke pomoći i utvrđenih težih povreda, prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu na liječenje.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici PU Tomislavgrad, dok je tijelo smrtno stradalog S. K. prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livnu, gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija.