Crna hronika
107

Kod Mostara poginuli majka, kćerka i unuk: Građani pokušali spasiti stradale

Piše: J. H.
U jučerašnjoj stravničnoj saobraćajnoj nesreći kod Hidroelektrana Salakovac na magistralnom putu M17 poginuli su 49-godišnja S. H., njena 30-godišnja kćerka E. V. i njen jednogodišnji unuk N. V.

Prema izjavama očevidaca, automobil, u kojem su bile tri osobe, prevrnuo se na cesti krećući se prema Mostaru, nakon čega se survao u provaliju duboku 30 metara i upao u Neretvu.

Na mjestu nesreće našla se ekipa televizije TV1, čiji se kamerman sa još nekoliko osoba odmah spustio niz provaliju duboku 30 metara te su pokušali pomoći unesrećenima.

"Nakon što sam sišao do automobila, zatražio sam španer koji smo vezali za automobil i vukli. Bojali smo se da auto ne potone dalje, ali nažalost, nismo mogli puno učiniti. Maksimalno smo se trudili da bar dijete spasimo, ali nismo uspjeli", kazao je naš portal kamerman TV1.

"Mi smo bili odmah iza njih. U jednom trenutku, automobil se počeo kretati lijevo-desno, udario je u bankinu i sletio u rijeku. Ono što još mogu potvrditi je to da se automobil nije kretao više od 65 kilometara na sat", kaže nam Nina Todorović, novinarka TV1 koja je nakon nesreće pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Dio očevidaca saobraćajne nesreće pokušao je izvući automobil i spasiti članove porodice.

"Oni koji su sišli dole pokušavali su izvući automobil iz dubokog mulja. Nažalost, bilo je prekasno", dodaje naša sagovornica.

Nakon izvlačenja, tijela poginulih prevezena su u mrtvačnicu, gdje će biti izvršena obdukcija.