Crna hronika
0

Kod bh. državljanina pronađena droga

FENA
Službenici Jedinice Granične policije Brod su jučer u 11. 05 sati na graničnom prijelazu Brod, na ulazu u BiH, kontrolirali motorno vozilo marke "citroen", registarskih oznaka Republike Hrvatske.

U trenutku kontrole vozilom je upravljao državljanin BiH V. A. rođen 1973. godine. Pri kontroli, on je dao na uvid dokumente za vozilo, a kazavši da nema lične dokumente, udaljio se sa mjesta granične kontrole u pravcu Dervente.

O događaju je obaviještena Policijska stanica Derventa, čiji su službenici zaustavili vozilo i zadržali navedenu osobu, a rad na predmetu su nastavili službenici Jedinice Granične policije Brod.

Pregledom vozila, u pretincu ispod radio uređaja pronađene su određene količine zeljaste materije koja je izgledom asocirala na "marihuanu". Vaganjem pronađene zeljaste materije utvrđeno je da se radi o težini od 33,15 grama.

Provjerom u Registru potraga, utvrđeno je da navedenu osobu potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela "neovlašteni promet opojnim drogama".

V. A. je lišen slobode, a o događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio da se V.A. dovede u Sud BiH, što je narednog dana i učinjeno.

OTKRIVENA OSOBA SA POTRAGE Na graničnom prijelazu Gradiška, na izlazu iz BiH, jučer u 17. 00 sati službenici Jedinice Granične policije Gradiška kontrolirali su državljanina Makedonije O. E. rođenog 1984. godine.

Provjerom kroz bazu potraga, utvrđeno je da je za njim raspisana potraga od strane IP Ankara zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje narkotika". Navedena osoba je lišena slobode i po naredbi sudije Suda BiH, službenici Jedinice Granične policije Gradiška su je sproveli u Sud BiH.