MUP TK
0

Kod Banovića poginula 18-godišnjakinja, tri osobe povrijeđene

Sarajevo-x.com
Na regionalnom putu Banovići - Lukavac u mjestu Podgorje, sinoć oko 23.15 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula 18-godišnja Meliha N. iz Banovići sela.

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a Tuzlanskog kantona do nesreće je došlo kada su se sudarili automobili "Kia sephia” kojim je upravljao 24-godišnji E.S. iz Banovića sela i automobila "Jetta" kojim je upravljao 36-godišnji N.H. iz Banovića.

Nastradala djevojka je bila saputnica u automobilu "Kia sephia”. U ovoj nesreći povrijeđeni su i 20-godišnja A.N., također saputnica automobilu "Kia sephia", te vozač “Jette”. Oni su prevezeni u tuzlansku bolnicu gdje su zadržani na liječenju, međutim, ljekari se o stepenu povreda koje su zadobili A.N. i vozač “Jette” nisu mogli izjasniti. Lakše tjelesne povrede zadobila je 12- godišnja A.N., također saputica iz "Kia sephie”.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Policijske stanice Banovići i dežurni tužilac, koji je naredio da se uradi obdukcija tijela nastradale djevojke. Istraga o oklonostima usljed kojih je došlo do ove nesreće je u toku.