Crna hronika
0

Koalicioni partneri se potukli u kafani u Srpcu

SRNA
Srbac
Srbac
Od kako su prije mjesec dana ionako slabu skupštinsku većinu u opštini Srbac ugrozila dva odbornika istupanjem iz DP-a i SNS-a, nezadovoljstvo vladajuće koalicije okupljene oko načelnika opštine Drage Ćirića (NSP) i koalicije "Zvono", koju predvodi PDP, ovih dana doživljava svoj vrhunac - tučom koalicionih partnera, saznaje Srna.

Rasprava u kojoj su jučer popodne u jednom ugostiteljskom objektu u Srpcu učestvovali načelnik opštine Drago Ćirić (NSP), direktor Doma zdravlja i odbornik u Skupštini opštine Srbac Saša Jovičić (PDP), predsjednik srbačkog DNS-a i odbornik te partije u Skupštini opštine Ljubo Rakić, te direktor srbačkog "Vodovoda" Slaven Marić (DNS), kulminirala je žestokim fizičkim obračunom na očigled većeg broja gostiju.

"Najdeblji kraj" u obračunu izvukao je predsjednik srbačkog DNS-a Ljubo Rakić, kojem je tjelesne povrede nanio direktor "Vodovoda" Slaven Marić.

"Prisutni gosti nisu krili iznenađenje i zgroženost nastalom situacijom, budući da je u fizičkom obračunu oštećen i inventar u ugostiteljskom objektu, a i samim tim što je riječ o nosiocima vlasti u opštini Srbac", izjavio je Srni svjedok ovog nemilog događaja.

O ozbiljnosti situacije govori i to što su na mjesto tuče došli i pripadnici Stanice javne bezbjednosti Srbac, kao i to da je Ljubo Rakić zatražio i hitnu medicinsku pomoć.