Crna hronika
2

Kenan Nurkić osumnjičen za napad na Senada Habibovića Senu

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Službenici MUP-a TK uhapsili su Kenana Nurkića iz Tuzle koji se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 15:20 sati ispred Tržnog centra pucao u pravcu Senada Habibovića zvanog Sena iz Vlasenice koji ima adresu prebivališta u Tuzli.

U napadu nije bilo povrijeđenih osoba, iako se pucnjava odigrala pred velikim brojem građana koji su sjedili u ljetnim baštama ili su bili prolaznici. Zajedno sa Nurkićem, prema prijavi Habibovića, bio je još jedan muškarac, a nezvanično se pominjalo ime Beriza Kabilovića.

Inače, Habibović je već nekoliko puta osuđivan, a posljednji put uhapšen je u augustu 2013. godine zajedno sa svojih 11 pomagača. Optužnica Kantonalnog tužilaštva TK teretila ga je kao vođu grupe koja je prodavala drogu na području tog kantona.

U međuvremenu, Habibović, ali i ostali članovi njegove narko grupe, među kojima i njegova vjerenica, postigli su sporazum sa sudom, a javnost je procurila nezvanična informacija kako je on osuđen na tri godine zatvora.

Pokušali smo potvrdu te informacije dobiti u Kantonalnom sudu Tuzla, ali još nismo dobili odgovor na e-mail koji je upućen na adresu predsjednice Indire Hadžimehmedović.