Crna hronika
0

Kalesija: Uhapšeni falsifikatori novčanica

SRNA
U Kalesiji je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su falsifikovala novac, te posjedovala oružje i predmete koji, najvjerovatnije, služe za izradu falsifikovanih novčanica, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona

Uhapšeni su T.P. (20) iz Tuzle, A.A. (34), V.G. (22) i E.O. (24), svi iz Kalesije, te E.A. (21) i R.O. (22), oba iz Živinica.

Policija je u pretresu porodičnih kuća, poslovnih objekata i vozila, koja koriste ova lica, na više lokacija u Kalesiji, Tuzli i Živinicama, pronašla 55 novčanica u apoenima od 100 eura, 19 novčanica u apoenima od 50 KM, mobilni telefon, laptop, automatsku pušku, lovački karabin, vazdušnu i lovačku pušku, tri pištolja i oko 70 komada municije različitog kalibra.

Pronađeni su i različiti predmeti koji služe za izradu falsifikovanih novčanica, kao i drugi predmeti koji su potrebni za dalju istragu u vezi sa ovim događajem.

Osumnjičene osobe danas će uz izvještaj biti predate u nadležnost Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanja novca.

Policija iz Kalesije preduzet će radnje na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja, o čemu će biti upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Pretres je izvršen uz saglasnost Suda BiH. Akciju pretresa i hapšenje izvršili su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona u koordinaciji sa policijom iz Kalesije, Živinica i Tuzle.

MUP Tuzlanskog kantona, u saradnji sa nadležnim policijskim službama, nastavlja rad na dokumentovanju ovog događaja.