Crna hronika
0

Kakanj: Pronađena droga za "uličnu prodaju"

FENA
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policijski službenici u Kaknju prilikom pretresa pronašli su drogu namijenjena za "uličnu prodaju" i tom prilikom lišili slobode dvije osobe Z. H. i M. Z., oba iz Kaknja.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, polcijski istražni tim je, u ulici 7. muslimanske brigade, izvršio pretres stana koji koriste navedene osobe, i tom prilikom pronađena su 53 paketića od alu-folije, sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, šest paketića sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu "speed", te određena količina tableta i kapsula raznih oblika, veličina i boja, koje asociraju na opojnu drogu.

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja i vaganja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK, a navedene osobe su lišene slobode i nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv Z. H., rođene 1957. godine, iz Kaknja, i M. Z., rođenog 1975. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".