Sarajevo
0

K. A. ubio nevjenčanu suprugu

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo jutros su u 09.10 sati građani obavijestili da se u stanu u ulici Nusreta Prohića broj 45, općina Novi Grad Sarajevo, u besvjesnom stanju, s vidnim povredama, nalazi A.R., rođena 1985. godine u Sarajevu.

U pomenuti je stan, pored policije, izašla i mobilna ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć čiji je dežurni ljekar konstatirao smrt A.R.

Dežurni tužilac je rukovodio uviđajem kojeg su obavili službenici MUP-a KS, a prisustvovao mu je i sudsko-medicinski vještak-obducent. Izuzeti su tragovi koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom radi potrebnih vještačenja.

Sudski vještak medicinske struke je, nakon vanjskog pregleda leša, uočio povrede na licu A.R. nanesene tupim predmetom.

Istražnjim radnjama u okviru kojih je saslušano više osoba u svojstvu svjedoka, došlo se do podataka s osnovom sumnje da je izvršilac krivičnog djela ubistva nevjenčani suprug K. A, rođen 1973. godine u Sarajevu gdje je i nastanjen. Njega su istog dana službenici policije MUP-a KS pronašli i u popodnevnim satima lišili slobode.

Tokom razgovora osumnjičeni je u potpunosti priznao i opisao izvršenje krivičnog djela, nakon čega je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, gdje će biti zadržan do privođenja Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo 13. septembra.