Saobraćajna nesreća
0

Jutros u Karlovom Hanu poginuo Vlatko Pećanac

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vlatko Pećanac (36) iz Drvara, zaposlen u Policijskoj upravi Drvar, smrtno je stradao, a njegova supruga teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 6.30 sati dogodila na dionici magistralnog puta Tomislavgrad - Kamensko, u mjestu Karlov Han, na području opštine Tomislavgrad.

Portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je u nesreći učestvovalo teretno vozilo marke "mercedes" iz Tomislavgrada i automobil marke "škoda" iz Drvara, kojim je upravljao Pećanac, s kojim je u vozilu bila i njegova supruga. Pećanas je sa suprugom iz Drvara krenuo u Mostar da bi iz Kliničke bolnice preuzeli dijete koje je bilo na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Vrdoljak je dodao  da uzroci ove nesreće još nisu poznati, te da je supruga smrtno stradalog nakon ukazane pomoći u Kantonalnoj bolnici "Fra Mihovil Sučić"  u Livnu kolima Hitne pomoći u komatoznom stanju prevezena u Kliničku bolnicu u Split.

On je potvrdio   da uviđaj na mjestu nesreće obavljaju pripadnici MUP-a Livanjskog kantona, Policijske uprave Tomislavgrad i kantonalni tužilac, a tijelo poginulog prevezeno je u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livnu.

Zbog ove teške saobraćajne nesreće i uviđaja na licu mjesta, obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Tomislavgrad - Livno i Tomislavgrad -  Kamensko.