Kalesija
0

Jučer ranjeni Admir Jusufović životno ugrožen

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Mirza Galić, koji se dovodi u vezu s jučerašnjom pucnjavom na Admira Jusufovića iz Kalesije, još uvijek nije lišen slobode, a policija intenzivno traga za njim, potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, Admir Jusufović iz Kalesije jučer je teško povrijeđen i hospitaliziran u Univerzitetski klinički centar Tuzla, nakon što su na njega u Gornjoj Kalesiji, kako se pretpostavlja, pucali Jasmin Čeliković, maloljetni E.H i Mirza Galić iz Tuzle. Čeliković i maloljetni E.H su lišeni slobode.

U Kladnju je u srijedu navečer 34-godišnji G.H. iz Kladnja zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život nakon što su ga u srijedu uvečer u ulici Avdage Hasića drvenim i metalnim palicama pretukli M. A. i njegova dva sina, te osobe inicijala B. R. i D. S., svi iz Kladnja. Prema nezvaničnim informacijama, napadači su 34-godišnjaka izveli iz ugostiteljskog objekta, pretukli palicama i u besvjesnom stanju ostavili ga na ulici.

Povrijeđeni G.H. je prevezen i hospitaliziran u UKC Tuzla na Odjelu za anesteziologiju i reanimaciju. Ljekari su mu konstatovali povrede opasne po život. Službenici policije PS Kladanj su uhapsili počinioce ovog krivičnog djela.

Obojica povrijeđenih nalaze se na bolničkom liječenju i još uvijek su životno ugroženi, saopćila je glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.