Slučaj "Ćulum"
0

Jošilo premješten u dobojski zatvor zbog prijetnji

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jovan Jošilo (27) iz Banje Luke, osumnjičen da je tokom krvavog obračuna 24. aprila u banjalučkom naselju Rakovačke bare ubio Nedeljka Ćuluma (19), prebačen je iz Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka u KPZ Doboj zbog zbog bezbjednosnih razloga, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

"Od trenutka kada je uhapšen Slaviša Ćulum, brat ubijenog Nedeljka, Jošilo je bio pod stalnim prijetnjama da će biti ubijen. Nije trebalo dugo da se donese ovakva odluka, koja je najbolje rješenje kako bi se izbjegle neželjene situacije", pojasnio je izvor "Nezavisnih" blizak Sudskoj policiji RS.

U obračunu koji se 24. aprila oko 21 sat odigrao u neposrednoj blizini benzinske pumpe "Parma trend" u naselju Rakovačke bare, učestvovala su ukupno petorica mladića, koji su bili naoružani pištoljima i automatskom puškom.

Izvor "Nezavisnih" je ranije pojasnio da su Slaviša Ćulum i Dejan Čajić bili u "fijatu", dok su Ćulumov ubijeni brat Nedeljko i Dejan Kostić, koji je nakon obračuna odmah uhapšen i nalazi se, takođe, u pritvoru KPZ Banjaluka, bili u crnom autu marke "BMW". 

Nakon kraće potjere za Jošilom, koji je ranjen u obje noge, na benzinskoj pumpi je došlo do obračuna. U pucnjavi je Jošilo teško ranio Nedeljka Ćuluma, koji je nakon toga sletio u obližnji jarak pored autoputa, dok je njegov brat zajedno sa Čajićem pobjegao u nepoznatom pravcu, ne sluteći da mu je brat teško ranjen.

Jošilo je, pak, s džipom, prostrijeljenih nogu, nastavio voziti prema gradu i zaustavio se kod saobraćajne patrole koja je bila udaljena oko 300 metara dalje. 	Svi učesnici obračuna nalaze se u pritvoru.