Sudska policija FBiH
0

Još šest policajaca bilo u kontaktu s Knezovićem

FENA
Istraga u vezi s bijegom Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubistvo Vedrana Puljića, proširena je na još šest službenika Sudske policije FBiH koji su bili u kontaktu s osumnjičenim, potvrdio je Feni Edin Vehabović, glavni zapovjednik Sudske policije FBiH.

Trenutno je istragom, odnosno internim postupkom, obuhvaćeno osam službenika Sudske policije, uključujući Ivana Barića i Marinka Barbarića koji su suspendovani u utorak.

"Istraga se nastavlja i u ovom trenutku nije moguće iznositi nove detalje u vezi s utvrđivanjem činjenica u ovom slučaju", kazao je Vehabović.

Uporedo s internim postupkom u sklopu Sudske policije vodi se i krivična istraga po naredbi Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona.

Prema dostupnim informacijama, Oliver Knezović u ponedjeljak se dobrovoljno predao policiji, priznavši da je pucao iz "kalašnjikova" tokom nereda u Širokom Brijegu koji su izbili uoči utakmice nogometnih klubova "Široki Brijeg", "Sarajevo", a u kojima je smrtno stradao navijač Sarajeva.

Knezović je istog dana oko ponoći pobjegao iz prostorija za zadržavanje osoba lišenih slobode u Širokom Brijegu i zasada je nedostupan bh. pravosuđu.