Sarajevo
0

Još jedan napad na osoblje GRAS-a

FENA
U blizini trolejbuskog stajališta Skenderija, danas je oko 11 sati, napadnut vozač trolejbusa KJKP Gras Vahid Dorić (53) kojem je putnik iz vozila nanio povrede glave u predjelu oka.

Trolejbus je iz pravca Trga Austrije saobraćao prema Otoci, a prilikom izlaska i prijema putnika na stajalištu Skenderija na zadnja vrata vozila ušao je putnik starosti oko 35 godina.

Putnik je stao na stepenište vozila, razgovarajući s osobom koja se u tom trenutku nalazila na stajalištu te na taj način spriječio zatvaranje vrata i polazak vozila.

Vozač je objasnio putniku da zbog senzora ne može zatvoriti vrata dok putnici stoje na stepeništu i da treba nastaviti s vožnjom. Kada se putnik sklonio sa stepeništa, vozač je odmah zatvorio vrata i uključio vozilo u saobraćaj.

Međutim, putnik se iz zadnjeg dijela uputio prema vozaču te je prišao i udario ga nogom u glavu.

Zbog neočekivanog i jakog udarca, vozač je u momentu izgubio kontrolu nad volanom i krenuo vozilom u stranu, ali je ipak uspio vozilo vratiti u traku te zaustaviti.

Napadač je tada otvorio vrata vozila i pobjegao. Uviđaj je obavila patrola PU Centar.

U posljednje vrijeme veoma su česti napadi na službena lica, kao i uništavanja vozila preduzeća GRAS, a što svakako ima višestruke posljedice u smislu povrijeđenih osoba, nanesene materijalne štete, vremena potrebnog za popravak vozila te poštivanja reda vožnje.

KJKP Gras apelira na građane da se korektno odnose prema službenim osobama i vozilima te prema korisnicima javnog prijevoza, a kako bi našim građanima omogućili neometan i bezbjedan prijevoz u KS, saopćila je Služba za odnose s javnošću KJKP Gras.