Banja Luka
0

Jedna osoba teže i pet lakše povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

FENA
Teodor Ponorac zadobio je teške povrede, a još pet osoba je lakše povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u banjalučkom naselju Trapisti.

Iz banjalučkog Kliničkog centra saopćeno je da je Teodor Ponorac zbog težih povreda smješten na Klinici za ortopediju i traumatologiju, dok su Nevenka i Siniša Ponorac, Zora i Goran Ignjic i Dragan Knežević nakon pregleda i ukazane ljekarske pomoći, pušteni na kućno liječenje.

Kod Ponorca su u toku detaljne dijagnostičke procedure, koje uključuju i CT vratne kičme, a o vrsti i težini povreda više detalja bit će poznato u ponedjeljak.

Vozeći kombi iz pravca banjalučkog naselja Trapisti, Ponorac je namjeravao da skrene u naselje Lazarevo i tako oduzeo pravo prvenstva prolaza vozaču "reno megana" Goranu Ignjiću, koji se kretao iz Lazareva.

U saopćenju iz Kliničkog centra se dodaje i da je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje u nedjelju primljen i dvadesetpetogodišnji Dragan Bogojević koji je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći kod Topole i nalazi se u komi.

Dežurni ljekar Migdad Hadžibegović rekao je da je Bogojević primljen s iščašenjem kuka i povredama mozga, te priključen na aparat za vještačko disanje.

Njegovo trenutno stanje je stabilno, ali sve dalje prognoze su neizvjesne.