Teška nesreća u Blažuju
0

Jedna osoba stradala, dvojica mladića se bore za život

Piše: T. S.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tridesettrogodišnji H. E. (1977) smrtno je stradao, a dvojica mladića su teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u 20.40 sati na putu M 17 u Blažuju.

Do stravične nesreće došlo je pri sudaru kamiona i Passata, saznaje Sarajevo-x.com u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

"Do nesreće je došlo na nadvožnjaku u Blažuju. U sudaru Passata i kamiona marke Man vozač Passata H. E. je smrtno stradao, a saputnici E. L. i A. H., obojica sa Ilidže, su zadobili teže tjelesne povrede", kazao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Poginuli putnik i dvojica povrijeđenih bili su saputnici u Passatu.

Kako saznajemo, pri izvlačenju unesrećenih pomoć su pružili i vatrogasci.

"U Klinički centar Univerziteta Sarajevo oko 21.30 primljena su dvojica mladića sa veoma teškim povredama. Ermin Lapo (1989) zadobio je kontuziju grudnog koša, slomljena mu je lijeva nadlaktica, karlica i desni kuk. Smješten je u Kliniku za traumatologiju i ortopediju", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

Drugi povrijeđeni je Armin Haskić (1984) koji je također u veoma teškom stanju i nalazi se na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

"Haskić je zadobio povrede lica i glave i na sreću nema povrede mozga. Također, zadobio je povrede grudnog koša i polomljena su mu rebra. Slomljen mu je nos i zadobio je povredu abdomena, odnosno slezene zbog čega je sinoć bio na operaciji. Njegovo stanje je veoma teško", istakla je Jandrićeva.

Uviđaj na mjestu nesreće su obavili pripadnici MUP-a KS.