Nakon sudara u garaži
0

Jedna osoba smrtno stradala u ulici Nedima Filipovića u Sarajevu

Piše: E. G.
(Foto: Sarajevo-x.com)
U garaži u ulici Nedima Filipovića na broju četiri u Sarajevu, nešto prije 23 sata, došlo je do sudara u kojem je jedna muška osoba smrtno stradala. Prve informacije koje smo dobili iz MUP-a KS govorile su da je u garaži došlo do požara, međutim iz Profesionalne vatrogasne brigade KS tvrde da ipak nije bilo vatre i da se radilo o dimu iz automobila, pa su očevici mislili da se radi o požaru.

Kako nam je rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, garaža u kojoj se desila nesreća je poplavljena, što je vjerovatno dovelo do otežanog izlaska vozila iz nje. Do nesreće je došlo kada se vozač jednog od automobila pokušao isparkirati i tako udario u drugi.

Na mjesto događaja su stigli vatrogasci i ljekari Hitne pomoći, koji su jednu mušku osobu zatekli mrtvu, potvrdio je za Sarajevo-x.com Tigran Elezović, dežurni ljekar u JU Hitna pomoć KS.

"Kada je naša ekipa stigla na mjesto događaja muškarac je već ležao mrtav u garaži. Pokušali smo reanimaciju, ali nažalost mogli smo samo konstatovati smrt. Obdukciju tijela će preuzeti sudski vještak", rekao nam je Elezović.