Policija traga za trojicom napadača
198

Jedna osoba povrijeđena u tuči u Pivnici Sarajevo

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U ugostiteljskom objektu Pivnica Sarajevo u ulici Maršala Tita u noći sa subote na nedjelju dogodila se tuča u kojoj je jedna osoba povrijeđena.

Kako je za Klix.ba rečeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo trojica napadača su u tuči povrijedili osobu inicijala Č. E., vjerovatno gosta objekta.

"Osoba koja je napadnuta zadobila je lakše tjelesne povrede. Za počiniocima se traga, a oštećeni je izjavio da poznaje neke od napadača", rečeno nam je u MUP-u KS.

Incident se dogodio oko dva sata iza ponoći. Gošća objekta koja se u momentu tuče nalazila u neposrednoj blizini kazala nam je da su u Pivnicu ušle maskirane osobe sa palicama i polupali inventar. Prema njenim riječima gosti su zadržani u objektu nekoliko sati dok je trajao uviđaj.

Vlasnik ovog ugostiteljskog objekta Vlado Cabrera, međutim, ističe kako je do incidenta prvobitno došlo van objekta te da ovaj napad nema nikakve veze sa Pivnicom.

"Radi se o tome da su trojica momaka sačekala jednog od naših gostiju ispred objekta, gdje je počela tuča, nakon čega je on uletio u kafanu, a oni utrčali za njim i tu ga nastavili tući. Ostali gosti su se, naravno, prepali, međutim, sve je trajalo dvije-tri minute nakon čega je stigla i policija, čime je sve okončano. Što se tiče priče o polupanom inventaru, to je potpuno netačno, možda je razbijena neka čaša i slično, a ovaj incident nije imao nikakve veze sa Pivnicom. To najbolje znaju gosti koji tu dolaze godinama i znaju da se ovdje mogu osjećati i ugodno i sigurno. Ovo što se desilo kod nas moglo se desiti bilo gdje drugo, u bilo kojem drugom objektu", kazao je Cabrera.