Napadnuti otac i sin u Sarajevu
0

Jedna osoba povrijeđena u pucnjavi na Dobrinji

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Muamer Čuturić (1977) povrijeđen je u pucnjavi koja se u ponedjeljak u 7:25 sati desila u sarajevskom naselju Dobrinja. Pucnjavi je, kako nam je potvrđeno u policiji, prethodilo razbojništvo u ulici Trg sarajevske olimpijade.

Kako smo saznali, dvojica napadača su počinila razbojništvo nad Čuturićem i njegovim ocem R. Č, pri čemu je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen Muamer.

Povrijeđeni je prevezen u bolnicu vozilom Hitne pomoći, a policija je svega nekoliko minuta poslije, kako nezvanično saznajemo, u ulici Sulejmana Filipovića na Dobrinji 5 pretresla Smaju Hadžimusića (1989) i Adnana Ćurevca (1989).

Kod njih su pronađena dva pištolja, te su lišeni slobode pod sumnjom da su počinili razbojništvo i nanijeli teške povrede Čuturiću. Obaviješten je kantonalni tužilac, a policija radi na dokumentovanju slučaja.

U bolnici Koševo kažu da je Čuturić zadobio ustrjelnu ranu u donjem dijelu lijeve natkoljenice, uslijed čega mu je slomljena kost.

"Pacijent je došao u 8:05 sati. Povreda je poprilično teška, prevezen je u operacionu salu, te će biti zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju", kazala je Biljana Jandrić, glasnogovornica bolnice.