Saobraćajna nesreća
0

Jedna osoba poginula, tri teško povrijeđene u blizini tunela Čeljigovići

Klix.ba
Na magistralnom putu M-5 Ljubogošta - Pale, u mjestu Kalovita Brda, u nedjelju u večernjim satima desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri teško povrijeđene.

Do nesreće je došlo kada je D. K. koji je upravljao Audi A4, krečući se iz pravca Pala prema Sarajevu, zbog nedovoljnog držanja odstojanja od drugog vozila, prednjom desnom stranom vozila udario u zadnju lijevu stranu Nissan kojim je upravljao L. H., državljanin Njemačke.

Uviđajem je utvrđeno da je nakon udara, Audi A4 prešlo na suprotnu saobraćajnu stranu i udarilo u prednju desnu stranu GolfA 2 kojim je upravljao Đ. T.

U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao M. T., suvozač u Golfu, dok su teško povrijeđene tri osobe, vozač Audija D. K. (kontuzija glave), te putnici u Golfu Z. T. i B. T. (prelomi ekstremiteta). Povrijeđena lica prevezena su u KC Kasindo radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Alkotestiranjem vozača, kod Đ. T. je utvrđeno prisustvo 1,21 promila alkohola u organizmu.

Za vrijeme vršenja uviđaja, u vremenu od 18:40 do 21:30 sati, saobraćaj je bio obustavljen i odvijao se alternativnim putnim pravcima, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo