Teška saobraćajna nesreća
0

Jedna osoba poginula, tri povrijeđene

FENA
Jutros oko 05,40 sati na regionalnoj cesti Brčko – Cerik, između benzinske pumpe "Cetane" i Trgovačkog centra "Fis" dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna teško ozlijeđena, a dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede.

U navedenoj saobraćajnoj nesreći sudjelovala su dva putnička automobila i to automobil marke "BMW" registarskih oznaka KI-716-CH/A kojim je upravljao građanin Distrikta P. G. (27) i koji se kretao iz smjera Brčkog u pravcu Cerika te automobil marke "Toyota" registarskih oznaka 218-E-750 kojim je upravljao vozač S.K (38) s prebivalištem na području općine Lukavac, a koji se kretao iz suprotnog smjera.

Iz Policije Brčko distrikta priopćeno je da je došlo do kontakta prednjim dijelovima vozila, nakon čega se automobil marke "Toyota" zapalio.

U ovoj nesreći na licu mjesta smrtno je stradao vozač Toyote S.K. koji je bio sam u vozilu, dok je teške tjelesne ozljede zadobio putnik u vozilu "BMW" F. M. (22), a lake tjelesne ozljede, u istom vozilu zadobili su putnici P.J. (24) i A.M.(29) svi s prebivalištem na području Distrikta.