Crna hronika
0

Jedna osoba poginula, druga teško povrijeđena

FENA
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Klašnice- Prnjavor, u mjestu Dovići, sinoć oko 18.40 sati jedna osoba je smrtno stradala, a jedna zadobila teške povrede, saopćio je CJB Banja Luka.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali S.C. (1972.) iz Teslića, koji je upravljao vozilom ''hjundai'', i Z.K. (1956.) iz Bosanske Krupe, koji je upravljao teretnim vozilom ''man''.

Smrtno je stradao saputnik u vozilu Vaskrsija Ivanić (1955.) iz Teslića, dok je N.V. (1959.) iz Teslića teško povrijeđen.

Uviđaj su izvršili dežurni tužilac i pripadnici policijske stanice za sigurnost saobraćaja Banja Luka. Konstatovano je da je do saobraćajne nesreće došlo kada se vozač vozila kretao u pravcu Prnjavora i dolaskom u mjesto Dovići usljed neprilagođene brzine kretanja uvjetima, stanju puta i drugim saobraćajnim uvjetima iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te bočnom desnom stranom vozila udario u teretno vozilo koje se kretalo u smjeru Klašnica.