Crna hronika
7

Jedna od osoba povrijeđenih u sudaru kod Bosanske Krupe preminula na putu do bolnice

Piše: M. Ć.
Preminula je jedna od četiri osobe povrijeđene u jutrošnjem sudaru na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa - Bosanski Novi.

Povrijeđeni je podlegao na putu do bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, gdje je upućen nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri motorna vozila.

"Nesreća se dogodila u 10:40 sati na putu M-14, to je izlaz iz Bosanske Krupe prema Bosanskoj Otoci, ispred trgovačkog centra Bingo. U nesreći su učestvovala tri motorna vozila, a povrijeđene su četiri osobe. Jedna osoba je, nažalost, preminula na putu do bolnice. Jedna osoba ima teške tjelesne povrede, dok su dvije osobe lakše povrijeđene", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

Na mjestu nesreće intervenisale su ekipe Hitne pomoći i Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa, a uviđaj su obavili pripadnici PS Bosanska Krupa.

Saobraćaj na ovom putnom pravcu odvija se otežano i usporeno, no nije u potpunosti obustavljen, budući da postoje alternativni putni pravci u neposrednoj blizini.