Crna hronika
4

Izvještaj MUP-a KS: Jučer zabilježena tri razbojništva i saobraćajna nesreća

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Prema izvještaju MUP-a KS jučer su na području KS zabilježena tri razbojništva i jedna saobraćajna nesreće u kojoj je pješak zadobio teže tjelesne povrede.

Oko 14,50 sati, u prodavnici "Block Market" u ulici Alipašina broj 10, općina Centar Sarajevo, od strane jednog NN izvršioca uz prijetnju pištoljem izvršeno KD iz člana 289. KZ FBiH /Razbojništvo/ nad radnicom L. S. te je tom prilikom otuđen novac. O navedenom obaviješten je Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja i pronalasku izvršioca.

Oko 16,45 sati, u prodavnici "Rašmer" u ulici Novopazarska broj 131, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN izvršioca uz prijetnju pištoljem izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom R. Z. a tom prilikom je otuđen novac.

Novo razbojništvo zabilježeno je oko 19,40 sati, u prodavnici "Konzum" u ulici Hasana Sušića broj 15, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN izvršioca uz prijetnju nožem.

Sinoć u 22,40 sati policijski službenici Treće PU, lišili su slobode L. A. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja.