Crna hronika
0

Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo

FENA
Službenici Prve policijske uprave su u srijedu u 00.30 sati lišili slobode B.N., rođen 1974. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenja tuđe stvari. Postoje osnovi sumnje da je on 12. juna oko 23 sata oštetio vozilo marke ''VW golf'', vlasništvo L.S. iz Sarajeva, a koje se nalazilo parkirano u ulici Nahorevska, općina Centar Sarajevo.

ZBOG PLJAČKE PRODAVNICE SATOVA ''SWATCH'' UHAPŠENE ČETIRI OSOBE Službenici Četvrte policijske uprave su u srijedu oko 9 sati, radeći na rasvjetljavnju fizičkog napada na radnike u prodavnici satova ''Swatch'' u ulici Mala Aleja, općina Ilidža, pronašli i lišili slobode Ć.G., rođen 1960. u Čačku, Ć.G., rođen 1984. u Sarajevu, Dž.E., rođen 1956. u Sarajevu i Dž.V., rođen 1986. u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

POŽAR U TRAFOSTANICI U ulici Azići, općina Ilidža, u srijedu oko 04.10 sati došlo je do požara na trafostanici broj 3173. Požar su lokalizirali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je nastupila materijalna šteta. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo u unutrašnjosti trafostanice varničenjem na tabli niskog napona.

POŽAR U ŠUPI VLASNIŠTVA Đ.M. U ulici Trg Sarajevske olimpijade, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 12.25 sati došlo je do požara na šupi vlasništvo Đ.M. iz Sarajeva. Požar su lokalizirali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na objektu je nastupila materijalna šteta.

NEPOZNATE OSOBE UKRALE TAŠNU I NANIJELE TJELESNE POVREDE T.M. U ulici Pehlivanuša, općina Stari Grad Sarajevo, jučer oko 22.35 sati dvije nepoznate osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad T.M. iz Sarajeva, otuđivši joj tašnu sa novcem i dokumentima i nanijevši joj povrede, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavaju ovog krivičnog djela, službenici Prve policijske uprave su pronašli i lišili slobode H.A., rođen 1986., nastanjen u Gračanici. Nastavljaju rad na dokumentiranju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku druge nepoznate osobe.

NEPOZNATA OSOBA AKTIVIRALA RUČNU BOMBU U ulici Josipa Vancaša, općina Centar Sarajevo, u četvrtak oko 00.45 sati nepoznata osoba je aktivirala ručnu bombu ''kašikaru''. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na UO caffe bar ''Kućica'', zgradi JU Zavoda za zaštitu žena i materinstva, kao i na parkiranom vozilu marke ''golf 3''.

OPLJAČKANA K.A. DOK JE SJEDILA U SVOM VOZILU U četvrtak oko 00.10 sati obaviještena je Četvrta policijska uprava da su na parking prostoru ispred benzinske pumpe ''Petrol'' u naselju Otes, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe, izvršile krivično djelo razbojništva nad K.A. iz Sarajeva dok se nalazila u automobilu marke ''ford''. Nepoznate osobe su tada ukrale torbu s izvjesnom količinom novca, dokumentima i mobitelom, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

U PROCESU DEMINIRANJA NA VOGOŠĆI JEDNA OSOBA SMRTNO STRADALA U ulici Igmanska, općina Vogošća, jutros oko 07.30 sati u krugu firme ''Unis Pretis Vogošća'', deminerska firma ''ZOM'' iz Bihaća aktivirala je neeksplodirano ubojno sredstvo. A.Dž., rođen 1977., nastanjen u Bihaću je preminuo od zadobijenih povreda u KC bolnice Koševo, dok je Č.S., rođen 1970., nastanjen u Bihaću zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju na Klinici za očne bolesti KC u Sarjevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a F BiH.

U 24 SATA 21 SAOBRAĆAJNA NESREĆA U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se ukupno 21 saobraćajna nezgoda sve sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, tri zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.