Crna hronika
0

Izvanredna sjednica OV Vitez u povodu ubistva Marije Petrović

FENA
Nakon ubistva Marije Petrović, vijećnice u Općinskom vijeću Viteza, u srijedu je održana izvanrednu sjednica Vijeća na kojoj se govorilo o sigurnosnoj situaciji u toj srednjobosanskoj općini.

Prema posljednjim informacijama koje je na sjednici prezentirao zapovjednik Policijske stanice Vitez obdukcija nad tijelom pokojne Marije Petrović izvršena je i čekaju se konačni rezultati, koji bi trebali pokazati na koji je način počinjeno ovo ubistvo koje je šokiralo sve Vitežane ali i cijelu središnju Bosnu.

U cilju otkrivanja počinitelja ovog teškog kaznenog djela, MUP Kantona Srednja Bosna formirao je poseban istražni tim kome su prioritetno stavljeni na raspolaganje svi ljudski i materijalno-tehnički resursi. U istragu su uključeni i djelatnici Sektora kriminalističke policije federalnog MUP-a, rečeno je na izvanrednoj sjednici.

Na mjestu ubistva, prema službenoj informaciji iz policije, pronađeni su određeni materijalni tragovi koji će po žurnoj proceduri biti upućeni na vještačenje. Do sada su uzete izjave od 8 svjedoka, te od 12 osoba za koje su vršene provjere alibija, a obavljeni su i razgovori s još stotinjak građana Viteza.

Kako je potvrdio policijski komesar Drago Vukoja, kroz do sada poduzete mjere i radnje, nije otkriven izvršitelj ovog kaznenog djela, a intenzivne operativne radnje i mjere se nastavljaju.

Vijećnici Općinskoga vijeća Vitez, čija je Marija Petrović bila vijećnica u više saziva, izrazili su zgražanje nad ovim brutalnim činom.

Komemorativna sjednica održat će se danas u 12 sati u kino dvorani u Vitezu, a pokop o dva sata kasnije na mjesnom groblju na Rijeci.