Crna hronika
16

Izrešetao suvlasnike restorana El Paso: Admir Kačević i dalje u bjekstvu

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sarajevska policija i dalje intenzivno traga za Admirom Kačevićem, osumnjičenim za pokušaj ubistva, a nakon što je u subotu navečer izrešetao svoga oca, ali i njegovu poslovnu partnericu, saznaje Klix.ba.

Kako nam je potvrđeno u sarajevskoj policiji, dok traje potraga za bjeguncem, saslušana je njegova djevojka Asmira Cerić koja je uhapšena nedugo nakon ovog događaja. No, ubrzo je puštena na slobodu.

S druge strane, otac odbjeglog Kačevića Alija Kačević smješten je na Odjel za intenzivnu njegu i reanimaciju KCUS-a, nakon što ga je sin ranio u šaku i lice.

Admir je ranio i poslovnu partnericu svoga oca Sediju Turjačanin, i to u ruku, nogu, rame i lice u predjelu nosa. Ona je također smještena na Kliniku za intenzivnu njegu i reanimaciju i u izuetno je teškom stanju.

Zbog čega je došlo do sukoba između sina i oca te Turjačanin, koja je sa Kačevićem suvlasnica restorana El Paso, predmet je intenzivne policijske istrage.

Inače, Admir Kačević je dobro poznat organima gonjenja, a sumnjičen je za pokušaj ubistva počinjen 2011. godine kada je Aldina Sinanovića ranio u stomak. Policija je za njim također tragala i prošle godine nakon što je u nogu ranio Muju Čutunu.