Uhapšen Elvir Selimović
0

Iznuđivao novac od supruge Ramiza Delalića

SRNA
Elvir Selimović (30) iz Tuzle, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je prijetnjama prisilio jedno lice da mu za novčani iznos od 500 eura proda video zapis na kome se navodno vidi čin izvršenja ubistva, na isti način pokušao je prevariti i majku i ujaka nedavno nastradale djevojčice Ivone Bajo, rekao je Srni advokat Duško Tomić.

Tomić koji ispred Dječije ambasade u Međašima vodi istragu o okolnostima smrti djevojčice, navodi da je nakon upoređivanja glasa ovog lica utvrđeno da se radi o istoj osobi.

"Radi se o klasičnom prevarantu, koji je tražio 500 evra za navodni video zapis ubistva djevojčice želeći da tako iskoristi ovaj užas, zbog čega će protiv njega biti podnesena krivična prijava kantonalnom Tužilaštvu u Sarajevu", rekao je on.

Tomić dodaje da je Selimović od žene Ramiza Delalića Ćele tražio isti iznos za navodni snimak Delalićevog ubistva, nakon čega ga je policija juče uhapsila u Kladnju kada je pokušao preuzeti novac koji mu je Delalićeva žena namjeravala dati.

Tomić navodi da je policija pregledom ovog video zapisa  utvrdila da na njemu nema snimka nikakvog ubistva, zbog čega se ovo lice sumnjiči da je počinilo iznudu radi protivpravnog pribavljanja imovinske koristi.

Nakon uzimanja iskaza, on je uz službeni izvještaj predat kantonalnom Tužilaštvu u Sarajevu na dalje postupanje.