Crna hronika
0

Izgorjela pilana u Čelincu

SRNA
U požaru, koji je rano jutros izbio u jednom od proizvodnih pogona preduzeća Mozaik iz Čelinca, izgorio je objekat pilane, čime je pričinjena velika materijalna šteta.

Rajko Orašanin, rukovodilac Civiline zaštite iz Čelinca, pri kojoj djeluje i Vatrogasna jedinica, rekao je da je dežurni vatrogasac dojavu o izbijanju požara dobio u 3.00 sata, a vatrogasci su na lice mjesta izašli za dvadesetak minuta. U narednih sat vremena u pomoć je stigla i Vatrogasna četa iz Banjaluke.

Do dolaska na lice mjesta, požar je već poprimio velike razmjere, te su vatrogasci mogli samo da ga lokalizuju kako se vatra ne bi proširila na ostale objekte u krugu preduzeća i okolne kuće. Orašanin kaže da će nadležni ispitati uzrok izbijanja požara i visinu štete. 

Nekadašnje preduzeće Mehanička prerada drveta, a sada Mozaik zapošljavalo je oko 200 radnika, a osim primarne prerade drveta proizvodilo je i dijelove za namještaj. U međuvremenu, preduzeće je promijenilo nekoliko vlasnika, a sadašnji je uselio prije tri mjeseca.