Pucnjava u Švrakinom Selu
0

Iz pištolja ranio pet osoba

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Pet osoba je povrijeđeno u pucnjavi koja se oko 17 sati dogodila u sarajevskoj ulici Safeta Hadžića, u Švrakinom Selu.

Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić je za Sarajevo-x.com rekao da je nepoznati počinitelj pucao i povrijedio pet osoba.

Na mjesto događaja je odmah izašla policijska ekipa. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, na mjestu događaja su bila dvojica naoružanih muškaraca, a jedan od njih je iz pištolja pucao u ljude. Drugi je, kako se navodi, imao kalašnjikov te je pucao u zrak.

Tri osobe su dovezene u bolnicu Koševo u 17.25 sati. Sadik Hrustić (1968) ima ustrjelnu ranu abdomena. U operacionoj je sali, a nakon operacije će najvjerovatnije biti smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju.

Teško je povrijeđen i Meho Aljić (1977), koji je zadobio prostrjelnu ranu lijevog plućnog krila. On će biti zbrinut na Klinici za torakalnu hirurgiju. Nešto lakšu, ali ipak tešku povredu zadobio je i Ismet Aljić (1985). Zadobio je ustrjelnu ranu gornjeg dijela lijeve natkoljenice i bit će zbrinut na Klinici za vaskularnu hirurgiju.

Pašaga Aljić i Sabahudin Imširović su prošli s lakšim povredama, tako da nisu ni hospitalizovani. Njima je ljekarska pomoć pružena na mjestu događaja. Napadač još nije uhapšen, mada "postoje indicije" da policija zna njegov identitet.