Foča
0

Iz dvije dječije kasice lopov ukrao 10.000 KM

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarac čiji su inicijali B. Ž. (23) ukrao je od 8.000 do 10.000 KM iz dvije dječije kasice iz stana B.B. iz Foče, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

B.B. je prijavila Policijskoj stanici Foča da joj je novac iz dječijih kasica nestao od 2. do 9. decembra i da sumnja na lice B.Ž. koji je u ovom periodu boravio u njenom stanu.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni, nakon što je po pozivu pristupio u policijsku stanicu, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela navodeći da je kontinuirano, oko pola godine, izvlačio novac iz dječijih kasica. 

Policijskoj stanici Istočno Sarajevo prijavljeno je da je izvršena provalna krađa u kuću M.K., državljanina Njemačke, u mjestu Gornji Miljevići, iz koje su ukradeni dvije kamere marke "kanon", dva laptopa, tri ručna sata, 120 KM i 400 funti. 

Uviđajem je konstatovano da je krađa izvršena tako što su nepoznato lice ili više njih podesnim alatom nasilno otvorili balkonska vrata i ušli u kuću koju trenutno koriste Kanađanin zaposlen u OHR-u i državljanin Velike Britanije zaposlen u Kancelariji Haškog tribunala. 

U toku je rad na pronalasku počinilaca.