Crna hronika
0

Istraga nesreće kod Crne rijeke i obdukcija stradalog

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Okružno tužilaštvo Banja Luka naložio je danas da se izvrši obdukcija tijela nastradalog Velibora Jankovića te da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere da bi se utvrdio uzrok teške saobraćajne nesreće, koja se dogodila jučer oko 17.00 sati u mjestu Crna Rijeka na putu Banja Luka - Mrkonjić-Grad.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva autobusa, banjalučkog “Autoprevoza” i hrvatskog “Croatia busa”.

Autobus “Autoprevoza” kretao se iz pravca Mrkonjić-Grada prema Banjoj Luci, a autobus “Croatia busa” iz Banje Luke prema Jajcu. Prema informacijama banjalučkog Okružnog tužilaštva, četrnaest osoba je u nesreći povrijeđeno.

U Prijemnu hiruršku ambulantu Kliničkog centra Banja Luka dovezeno je 11 pacijenata, rekla je glasnogovornica tog centra Tamara Radlović.

Šest pacijenata je primljeno, četiri pacijenta su pregledana i nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, dok je jedna pacijentkinja odbila hospitalizaciju.

Velibor Janković dovezen je bez znakova života na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Preduzete su mjere reanimacije i pored maksimalnog angažiranja medicinskog tima, nažalost, nisu dale rezultate.

Dragan Janković primljen je na Kliniku za neurohirurgiju s frakturom jagodične kosti i potresom mozga. Stanje ovog pacijenta je stabilno i nastavlja liječenje na Klinici za neurohirurgiju.

Smilja Mjeda primljena je na Kliniku za neurohirurgiju s potresom mozga, iščašenjem lijevog kuka (na kojem otprije ima ugrađen vještački kuk), s lomom zgloba kuka te s lomom II i III rebra lijevo. Njeno stanje je stabilno i u toku dana bit će premještena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Valentin Đurec, državljanin Republike Hrvatske, primljen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju s ranom na desnoj potkoljenici s krvnim izlivom. Stanje pacijenta je stabilno i očekuje se njegovo otpuštanje na kućno liječenje.

Nevenka Kunovac primljena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju s kontuzijom grudnog koša. Stanje ove pacijentkinje je stabilno.

Anton Mjeda zadobio je udarac u glavu i primljen je na Kliniku za neurohirurgiju. Njegovo stanje je stabilno i nastavlja liječenje na Klinici za neurohirurgiju.

Jelena Pekez je nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, a Milka Ubović je poslana na liječenje na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

Slavko Buljat, državljanin Republike Hrvatske, nakon ukazane pomoći je pušten na kućno liječenje.

Viktor Nemorsanski, državljanin Republike Hrvatske, nakon nesreće je zbrinut na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. Pregledan je u Prijemnoj hirurškoj ambulanti i pušten na kućno liječenje.