Akcija "Dolina"
0

Istočno Sarajevo: Uhapšena četiri narkodilera, dvojica u bjekstvu

FENA
Policija je danas, u okviru akcije "Dolina“, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, uhapsila četiri osobe, dok su dvije u bjekstvu.

Akcija je provedena na području CJB Istočno Sarajevo, a protiv svih šestoro osumnjičenih podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu te na dalje postupanje predati M.V., D.V. iz Višegrada i D.P. i B.A. iz Novog Goražda, dok M.N. i P.V. nisu pronađeni na adresi stanovanja.

Postoji osnovana sumnja da je M.V., radi sticanja protivpravne imovinske koristi, s ostalim osumnjičenim, u periodu od 22.marta do 26.septembra ove godine, vršio nabavku, skladištenje, vaganje, prepakivanje i dalju uličnu preprodaju opojnih droga "spid“ i "marihuana“.

Te svoje aktivnosti su dogovarali neposredno i putem međusobnih telefonskih kontakata, sastajući se na raznim lokacijama u Višegradu i drugim mjestima.

Narkotička sredstva M.V. je kupovao najčešće na području Kantona Sarajevo, a u nekoliko navrata i na području Foče i Goražda, te ih je ppreko D.V., B.A., D.P. i M.N. s raznim automobilima, prevozio i preprodavao na području Višegrada, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.