Crna hronika
9

Istočno Sarajevo: Uhapšen Bojan Ninković zbog pucnjave ispred objekta "Bakus"

SRNA
Nadležnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu jutros je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nanošenje teških tjelesnih povreda, predat muškarac čiji su inicijali B.N, koji je učestvovao tuči i pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta "Bakus" u Istočnom Sarajevu.

Portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da je lice B.N. juče lišeno slobode, kada je napustio Bolnicu "Kasindo".

Kako Srna nezvanično saznaje, riječ je o Bojanu Ninkoviću koji je 9. novembra učestvovao u tuči i pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta "Bakus" kada su povrijeđeni Benjamin Mujagić i Senaid Mujić iz Kantona Sarajevo, te Dragiša Kenjić iz Istočne Ilidže.

Tešićeva je naglasila da je tužilac jučer naložio da se B.N. sasluša u svojstvu svjedoka, te u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo teška tjelesna povreda i izazivanje opasnosti.

"Na osnovu vještačenja utvrđeno je da se sporni tragovi koji su izuzeti sa pištolja, čahura, zrna i krvi podudaraju sa tragovima uzetim od lica čiji su inicijali N.B", rekla je ona.

Tešićeva je istakla da su, osim N.B, obuhvaćeni i N.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i B.M. zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Prema njenim riječima, tužilac je naložio da S.M. zbog lošeg zdravstvenog stanja neće biti lišen slobode i saslušan do potpunog oporavka.