Crna hronika
3

Istočno Sarajevo: Bombaški napad na ugostiteljske objekte

SRNA
Nepoznati počinioci bacili su ispred roštiljnice "Pajić" i ćevabdžinice "Manđarija" u Spasodvandskoj ulici u Istočnom Sarajevu tri bombe, od kojih je jedna ekpslodirala i nanijela manju materijalnu štetu, potvrdila je jutros Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je navela da su bombe bačene sinoć oko 1.30 sati, a da su dvije koje nisu eksplodirale uklonili predstavnci Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Tešićeva je dodala da je policija sa lica mjesta izuzela dokazni materijal.

"Gelerima bombe oštećena su ulazna vrata i stakla na prizemnim stanovima stambene zgrade na broju 37. u Spasovdanskoj ulici, kao i portali roštiljnice Manđarija, ispred koje su bačene dvije bombe, dok se bomba bačena ispred roštiljnice Pajić nije aktivirala. Oštećena su i dva automobila koja su se nalazila na parkingu preko puta ovih objekata", navela je Tešićeva.

Stanari zgrade rekli su Srni da su veoma uplašeni i ogorčeni s obzirom da je na ovaj način bila ugrožena njihova sigurnost, a posebno njihove djece.

Vlasnici ugostitetljskih objekata ispred kojih su bačene bombe nisu željeli da komentarišu ovaj incident, ali su rekli da su iznenađeni, tim prije jer oba objekta posluju solidno i imaju stalne mušterije, sa kojima nikada nisu imali nikakvih problema.

Policija je jutros izvršila uviđaj, a objekti su nastavili sa radom.