MUP Hrvatske
0

"Imamo dokaze da je Bilić bila u Paravinjinom kamionu"

Sarajevo-x.com
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Glasnogovornik MUP-a Republike Hrvatske Krunoslav Borovec je rekao za portal Index.hr kako policija ima dokaz da je Antonija Bilić bila u kamionu koji je vozio Dragan Paravinja za kojim policije Republike Srpske i Hrvatske tragaju već danima zbog povezanosti sa nestankom ove maloljetne djevojke iz Drniša.

"Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno je da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonija Bilić nalazila u kamionu", večeras je saopćeno i iz MUP-RH.

Tačnije, analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNA profil ženske osobe koji se podudara s DNA profilom dobivenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić, kažu u policiji.

Vozač kamiona Dragan Paravinja još nije uhapšen. Prema posljednjim informacijama, Paravinja se nalazi u obruču u Donjim Srđevićima u Republici Srpskoj. Iz pritvora je danas puštena njegova supruga Milijana Paravinja.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja je rekla da je Paravinjina supruga priznala policiji da je Dragan ilegalno prešao granicu između Hrvatske i Srbije tako što je preplivao Savu. Kazala je da je supruga dovezla do Slavonskog Broda, gdje je on preplivao Savu, te ga je ona dočekala na drugoj strani obale.

Šoja kaže da policija i dalje intenzivno pretražuje širu okolicu Donjih Srđevića te je dodala kako MUP RS-a daje svoj maksimum i da uz policajce u pretrazi već dva dana sudjeluje i helikopter.