Misteriozni pronalazak
0

Ilidža: Lobanja i ljudske kosti pronađeni u dvorištu kuće

Piše: A. K.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici MUP-a KS su jučer, oko 18:40 sati, obaviješteni da je u dvorištu kuće u izgradnji, vlasništvo L. D. i Sarajeva, u ulici Kasindolska, opština Ilidža, pronađena ljudska lobanja.

"O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem. Pretpostavlja se da je riječ o ljudskoj lobanji. Naredio je obdukciju, a izuzeti su i uzorci kako bi bila izvršena DNK analiza. Pripadnicima MUP-a KS naložena je pretraga šireg prostora, a jutros je pronađen i skelet ljudskog porijekla", rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Omičević, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Na mjesto pronalaska lobanje pozvan je i sudski vještak medicinske struke te predstavnik Instituta za nestale osobe BiH.

Kako nam je rekao Suvad Halilović iz Instituta za nestale osobe BiH, slučaj nije u njihovoj nadležnosti, jer je lobanja "friškijeg datuma", odnosno nije iz perioda agresije na BiH.

Pored skeleta pronađeni su i lični dokumenti osobe čiji je nestanak prijavljen u julu prošle godine, ali glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić nije želio otkriti identitet.

Po nalogu tužioca, pronađena lobanja je vozilom KJKP Pokop prevezena u prosekturu Bare, radi potrebnih vještačenja.