Crna hronika
0

Identifikovani izvršioci više krađa na Palama

FENA
Policija na Palama identifikovala je četiri osobe za koje postoji sumnja da su na teritoriji te općine, u proteklih mjesec dana, izvršili više krivičnih djela krađe i teške krađe, sapćeno je danas iz MUP-a RS-a.

Radi se o D. K. (1984), V. R. (1954), M. K. (1956) i M. P. (1984), svi nastanjeni u Palama, za koje se sumnja da su počinili krađe na štetu STR ''Dragos'', ''Nanis'', ''Breza'', ''Mibo'', ''LM'', nakadašnjeg pansiona ''Belbi'', Elektrodistribucije, te vlasnika nekoliko privatnih kuća lociranih na teritoriji općine Pale, iz kojih je ukraden novac, tri lovačke puške, prehrambeni proizvodi, cigarete, bakarne cijevi, vodo i elektro materijal, te dopune za mobilne telefone.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, D. K., koji se tereti za izvršenje pet krivičnih djela teška krađa i dva krivična djela teška krađa u pokušaju, je, 28. marta, uhapšen i predat Okružnom, Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu radi podnošenja prijedloga za određivanje pritvora.

Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom tužilaštvu, protiv navedenih osoba, bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.