Crna hronika
0

Hrvatska: Uhapšen trojac iz BiH osumnjičen za pljačke 13 kladionica

FENA
Trojicu mladića iz BiH policija je osumnjičila da su u manje od dva mjeseca opljačkali više od 25 hiljada maraka iz čak 13 sportskih kladionica, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Skupina mladića, starih između 20 i 22 godine, jučer je uhapšena po drugi puta u posljednja dva dana, nakon što su nekoliko sati ranije uspjeli pobjeći iz policijske stanice na zagrebačkom Črnomercu.

Razbojnici su, naime, prvi puta uhapšeni dan ranije, a u ponedjeljak su odvedeni u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici na prepoznavanje. Potom su vezani lisicama vraćeni u postaju na Črnomerec, no kako je jednom od mladića amputiran prst uspio je provući ruku kroz lisice i osloboditi ostale.

Nekoliko sati ranije policija je dvojicu mladića pronašla u jednom podrumu nedaleko stanice, a trećeg uhapsila u tramvaju. Protiv policajca koji ih je trebao čuvati pokrenut je stegovni postupak, a još se utvrđuje moguća odgovornost ostalih u toj policijskoj postaji, kažu u zagrebačkoj policiji.

Sve kladionice mladići su opljačkali nemaskirani, uz prijetnju plastičnim pištoljem. U nekoliko slučajeva osim novca su krali i mobitele.

Do kladionica koje su pljačkali, a najviše ih je bilo na području Črnomerca i Medvešćaka, mladići su dolazili i odlazili gradskim prijevozom, a jednom su s plijenom iz kladionice u Ilici pobjegli taksijem.

Prilikom prvog hapšnja policija je kod najmlađeg osumnjičenika pronašla plastični pištolj, a još jedan je pronađen pretragom kuća na Kozari boku gdje su neprijavljeno stanovali.

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.