Suzbijanje trgovine narkotika
0

Hercegovina: U policijskoj akciji uhapšeno 18 osoba

SRNA
Načelnik CJB Treninje Goran Zubac (Foto: SRNA)
Načelnik CJB Treninje Goran Zubac (Foto: SRNA)
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo izjavio je danas da je u policijskoj akciji na području centara javne bezbjednosti Trebinje i Istočno Sarajevo i na području Stoca u Federaciji BiH do sada privedeno 18 osoba koja se sumnjiče za organizovani kriminal.

"Akcija je usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala, odnosno na suzbijanje trgovine narkotičkim sredstvima. Do sada su pronađene određene količine narkotičkih sredstava, oružja i druge opreme", rekao je novinarima Čađo.

On je istakao da akciju provodi veliki broj pripadnika Uprave kriminalisitičke policije Republike Srpske, policije i pripadnika jedninica za podršku navedenih centara javne bezbjednosti.

"Opsežna policijska akcija je počela juče, a aktivnosti su trajale i noćas. Pretresa se više lokacija na područjama navedenih centara javne bezbjednosti i Stoca", dodao je Čađo.

On je naglasio da se policijska akcija provodi u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Trebinje i Specijalnim tužilaštvom Srpske, napomenuvši da će sličnih akcija pripadnika MUP-a Republike Srpske biti i u budućnosti.

Povodom ove akcije u Centru javne bezbjednosti Trebinje u 12.00 sati bit će održana vanredna konferencija za novinare.