Crna hronika
73

N. H. uhapšen nakon ranjavanja Jasenka Jahića na Mojmilu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo primilo je Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo o počinjenu krivičnog djela protiv četiri identifikovane i jedne nepoznate osobe, koje se dovode u vezu s pucnjavom u sarajevskom naselju Mojmilo u ulici Olimpijska u kojoj je u četvrtak povrede zadobio J. J. (1975.).

Kako je Feni kazao glasnogovornik Tužilaštva Alem Hamzić, osoba inicijala N. H. je predana Tužilaštvu i protiv njega je donesena naredba o zadržavanju od 24 sata.

"U naredna 24 sata postupajući tužilac donijet će naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenog za krivično djelo razbojničko ponašanje", kazao je Hamzić, navodeći da će osumnjičeni biti ispitan, te da će protiv njega biti upućen prijedlog nadležnom sudu za određivanje mjere pritvora.

Do upotrebe vatrenog oružja (pištolja) došlo je u četvrtak u 11:20 sati na spomenutom lokalitetu pri čemu je J. J. koji je zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice, hospitaliziran na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a.

Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je povrijeđen Jasenko Jahić, a osoba koja ga je ranila hicima iz pištolja je dvadesetpetogodišnji Haris Godinjak, odranije poznat organima gonjenja.