Crna hronika
0

Hapšenja u Banjoj Luci zbog posjedovanja droge

FENA
Banjalučka policija sinoć je lišila slobode S.M. (1985.) i J.S. (1982.), oba iz Banja Luke, te oduzela dva pakovanja zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, ukupne težine 58,9 grama.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak u jutarnjim satima je izvršen pretres stambenih prostorija koje uhapšeni koriste i tom prilikom je oduzeta digitalna vaga i manja količina sjemenki indijske konoplje.

Protiv S.M. i J.S., koji su uhapšeni tokom akcije "Džoint", koju provodi policija, bit će podnijet zvještaj nadležnom tužilaštvu, saopćio je CJB Banja Luka.

Tokom jučerašnjeg dana policija CJB Banja Luka je lišila slobode i D.M. (1976.) iz Banja Luke, koji je zatečen prilikom pripremanja heroina za uživanje.

Kada je uočio pripadnike policije, D.M. je nasrnuo na njih, pokušavajući da pobjegne, u čemu je spriječen.

Od njega je oduzeto 1,8 grama smeđe praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je jednu PVC vrećicu u kojoj je bio takođe smeđi prah, prilikom pokušaja bjekstva pocjepao i sadržaj prosuo.

Nakon kriminalističke obrade D.M. je uz izvještaj o počinjenim djelima ''Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'' i ''Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje'', predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu.