Crna hronika
0

Hamza Ražnatović napao policajce

Sarajevo-x.com
Hamza Ražnatović, Foto: Ferhadija.com
Hamza Ražnatović, Foto: Ferhadija.com
Vozač koji je u ponedjeljak udario policajca i zaprijetio da će ga zgaziti, nakon što mu je izdao upozorenje zbog nepropisno parkiranog automobila, je Igor Ražnatović, alijas Hamza Ražnatović, 36-godišnji pjevač sarajevske grupe Magbet.

U policijskom izvještaju koji smo jučer objavili stoji da se Ražnatović oglušio o jasno izdat nalog policajaca da ukloni vozilo parkirano ispred poslovnice BH Telecoma u ulici Safeta bega Bašagića, nakon čega je lijevim vratima vozila gurnuo policajca zaprijetivši mu da će ga zgaziti.

Vozač je uputio više psovki i prednjom lijevom stranom udario policijskog službenika koji je od jačine udarca pao na kolovoz. Drugi policajac je rukom uhvatio vozača za njegovu lijevu ruku, s namjerom da spriječi dalje kretanje vozača, na što ga je vozač pesnicom desne ruke uradio u glavu.

Ljekarskim pregledom jednog od policajaca konstatovane lake tjelesne povrede u vidu ogrebotina na oba koljena, krvnog podliva na lijevoj potkoljenici i crvenila na sredini grudnog koša, dok su kod drugog policijskog službenika konstatovane lake tjelesne povrede u vidu kontuzije u predjelu desnog uha.

Ražnatović je saslušan u policijskoj stanici Stari grad, nakon čega je pušten. Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen službeni izvještaj protiv Ražnatovića zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Osim muzike, Ražnatović je posljednih godina aktivan u politici i nevladinom sektoru. Poslanik je Skupštine Kantona Sarajevo i kandidaran ispred stanke BPS Sefer Halilović. Tokom rata bio je pripadnik Vojne policije i 101. motorizovane brigade Armije RBiH, a za hrabrost u borbi odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Zlatnim ljiljanom. Jedan je od osnivača Centra za borbu protiv ovisnosti o drogama.