Saobraćajna nesreća
1

Halid Bešlić teško povrijeđen

Sarajevo-x.com
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jutros oko 04.20 dovezen je Halid Bešlić, teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva. Prema posljednjim informacijama, njegov život nije ugrožen.

Biljana Jandrić, portparol KCUS-a izjavila je da je Bešlić primljen sa težim povredama kostiju lica i da je trenutno u operacijskoj sali na očnoj klinici.

"Oftamolozi i maksilofacijalni hirurzi još uvijek operiraju povrijeđenog pacijenta. Nakon toga, ljekari će uraditi dodatne dijagnostike, jer je Bešlić primljen u tako teškom stanju da nisu htjeli gubiti vrijeme. Operacija još uvijek traje, a nakon toga bit će prebačen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju", kazala je Jandrić za naš portal.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Dragan Mioković, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saobraćajna nesreća se dogodila u Alipašinoj ulicu, na području općine Vogošća.

"Do nesreće je došlo kada je automobil marke Škoda superb sletio s kolovoza kojim je upravljao Halid Bešlić. Popularni pjevač zadobio je teže tjelesne povrede te prebačen na Klinički centar Univeziteta u Sarajevu. Pripadnici policije obavili su uviđaj, a više detalja o uzroku nesreće znat će se nakon analize slučaja", kazao je Mioković.

Prilikom udesa Bešlić je bio sam u automobilu i nije bio vezan pojasom.