Da li je ubijena iz osvete
0

Hajrija Vejsilovski se utopila u kadi punoj vode

Piše: N. J.
Radnici Pokopa iznose Hajrijino tijelo (Foto: Arhiv) (Foto: F. K./Klix.ba)
Radnici Pokopa iznose Hajrijino tijelo (Foto: Arhiv) (Foto: F. K./Klix.ba)
Hajrija Vejsilovski (61), čije je tijelo pronađeno u utorak u njenom stanu u sarajevskom naselju Hrasno, utopila se u kadi punoj vode, potvrdio je nalaz obdukcije.

Vještak medicinske struke Nermin Sarajlić, koji je obavio obdukciju, za Sarajevo-x.com je rekao da je smrt nastupila utapanjem te da na tijelu nije uočio tragove nasilja. Hajrijino tijelo je pronađeno u kadi punoj vode, a bila je odjevena u pidžamu. Tužilaštvo KS će provesti istragu u vezi s ovim slučajem, budući da se sumnja kako je Vejsilovski ubijena iz osvete.

Podsjetimo, ona je osuđena za ubistvo 61-godišnjeg Age Smajića, čije je tijelo nakon ubistva 27. decembra 2009. ostavila u liftu. Smajić i Vejsilovski bili su ljubavnici, a kobnog dana posvađali su se u Hajrijinom stanu, nakon čega ga je ona udavila, a tijelo potom izvukla iz stana i ostavila u liftu.

Uhapšena je čim je pronađeno Smajićevo tijelo te osuđena na dvije godine zatvora pošto je priznala ubistvo. Iz zatvora je izašla krajem prošle godine, nakon što je odslužila kaznu.