Tomislavgrad
0

Grupa lopova ukrala telad i vozilo

FENA
Proteklog vikenda pripadnici hercegbosanskoga MUP-a uhapsili su na području tomislavgradske općine opasnu grupu lopova iz srednje Bosne.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegbosanskog kantona (HBK) Ivice Vrdoljaka, riječ je o Demiru Mešiću iz Zenice, inače bjeguncu iz fočanskog zatvora, Ekremu Šišiću, također iz Zenice, te Damiru Joviću iz Žepča, koji su u noći na 18. aprila u mjestu Vedašić ukrali motorno vozilo marke "Passat", vlasništvo I. P. i četiri teleta iz štala u Lugu, Sarajlijama i Letki.

Lopovi su dvije životinje utrpali u ukradeni "passat", a dvije u "golf 1", s kojim su se i dovezli na ovo područje. Nakon dojave uslijedila je brza akcija policije, koja je kradljivce pokušala zaustaviti u Mokronogama. Međutim, oni su uspjeli probiti prvu policijsku blokadu, nakon čega je nastavljena potjera.

Na cesti između Mokronoga i Šujice, u mjestu Baljci, vozač ukradenog "passata" izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio s ceste. Po dolasku na mjesto događaja policija je ubrzo savladala i slobode lišila Demira Mešića, a suvozač u "Passatu" i vozač "Golfu" uspjeli su pobjeći.

Daljim operativnim radom, uz pomoć pripadnika MUP-a Zeničko - dobojskog kantona, policija je lišila slobode i preostalu dvojicu lopova Šišića i Jovića te ih privela.

Ukradeni "passat" i dvoje teladi vraćeni su vlasnicima, a što je bilo s preostalih dvoje teladi, još se ne zna.